Tuzak Kurmak

Tuzak Kurmak

Bir ayette şöyle buyruluyor. Şüphesiz Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.

   Allah bize Kuran`ın çeşitli ayetlerinde göstermiştir ki; bazen çok kötü durumlardan bile muhteşem sonuçlar çıkarmış, inanmayanları hiç de beklemedikleri yerden vurmuş, tuzak kuranların en hayırlısı olmuştur. (ALİ İMRAN-54)'te, Onlar tuzak kurdular, Allah da tuzak kurdu. Ve Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır. ) der.

   Musa kıssasında da Allah Musa peygamberin annesine vahyederek  onu emzirmesini ve nehre bırakmasını söylüyor. Yüce Allah Hz. Musa (a.s)'ın annesine, bebeğini  geri vereceğini, resullerinden biri yapacağını söylüyor.

Firavun ailesi de onu bilmeden almış ve sarayına götürmüş, Allah; Musa peygamberi özannesine süt verdirerek büyütmüştür. Sonuçta Musa peygamber zamanında, erkekler öldürülüyor, kadınların ırzlarına geçiliyor, halka zulmediliyordu. Zalim Firavun, Musa peygamberi böyle bir dönemde büyütüyordu ki o Musa peygamber, sonunda Allah`ın yardımıyla Firavun ve yandaşlarını ortadan kaldırıp halkını özgürlüğe kavuşturarak huzur getirmiştir. 

    Hidayet; insan ruhunun yaşarken Allah'a ulaşmasıdır. Hidayet, İslâm'ın en önemli kavramıdır. Çünkü bir insan ancak Allah'a ulaşmayı dilerse, Allahû Tealâ'nın cennetine girmeye hak kazanabilir. Hidayeti gizleyenler, Kur'ân'ın aslında olan "O'na ulaşır", "Allah'a ulaşmak" gibi ifadeleri meâllerinde değiştirerek Allah'a ulaşmayı gizleyen kişilerdir.

Al-i İmren 54:
Allah'tan gelen gerçekleri örtbas eden israiloğullarından bir gurup, İsa'yı öldürmek için tuzak kurdular. Allah da onların tuzaklarını boşa çıkardı. Çünkü Allah tuzak kuranların tümünün üstünde bir güç sahibidir.

 

 

 

Google+ WhatsApp