Minnet; Şemsiyem Olmasaydı

Minnet; Şemsiyem Olmasaydı

Yağmur yağıyordu, acil olarak gitmesi gerekirdi. Komşusundan şemsiye aldı. Eve dönüşte şemsiyeyi aldığı komşusuna tekrar geri verdi. Ama şemsiyeyi aldığı komşusu her gün minnet koyarak; "Şemsiyem olmasaydı, halin ne olurdu?" diyen bir komşunuz olsaydı ne yapardınız?

Bir gün yağmur çok yağıyordu. Bir adam dışarı çıkmak ister, çünkü işi var. Ama  şemsiyesi yok. Acil de gitmesi gerekiyor.    Biraz düşünerek bir çare bulmaya çalışır. Yağmurlu havada gidecek olsa ıslanacak. Adamın aklına bir fikir gelir. Hemen komşusunun evine yönelir. Kapısını çalar. Komşusu kapıyı açar ve buyurun komşu, der. Komşudan şemsiye ister. Komşu da isteyini yerine getirir ve ona bir şemsiye verir. Adam şemsiyi alırken teşekkür eder ve işine gider.  Akşamleyin dönüşte de şemsiyi komşusuna teşekkür ederek geriverir.   Ertesi gün adam dışarı çıkıp evden ayrılacağı sırada komşusu adamın önüne çıkar. "Dün verdiğim şemsiye işine yaradı mı?" der.
Adam; "Evet, çok teşekkür ederim," der ve işine gider. 
Adam; akşamleyin evine dönüşte yine komşusu ile karşılaşır. Komşu; "Eğer şemsiyi dün sana vermeseydim halin ne olurdu?" der. 
Adam; çok teşekkür ederim, eğer vermeseydiniz ıslanırdım" der.
Adam, sabahleyin  tekrar işine  gittiğinde yine komşusu bunun önüne çıkar. Şemsiyem olmasaydı ne olurdu acaba halin. 
Adam yine, "Teşekkür ederim eğer vermeseydin ıslanırdım." der.
 
Ertesi sabah adama yine komşusu aynı şeyi söyleyince adam evine geri döner bir kova su ile dışarı çıkar. Kovayı kaldırdığı gibi kendi kafasına boşaltır.  Sonra komşuya; "Bak eğer şemsiyeyi vermeseydin  en fazla böyle ıslanırdım", der.
Vedat AKBULAK

Google+ WhatsApp