23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan çocuklara armağan edilen milli bir bayramdır.

ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

 23 Nisan 1920 günü ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  toplandığı gündür.  
  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 gününü,  Türk çocuklarına milli egemenlik bayramı olarak verilmesine karar verilmiştir.

Meclis'in açıldığı tarih, bir yıl sonra 23 Nisan 1921'de resmi bayram olarak kabul edildi. Her yıl büyük bir coşku ile kutlanan bu bayramı Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan edildi.

 Bu nedenle her yıl 23 Nisan günü kutlama yapılmaktıdır.  Türkiye’nin milli bayramıdır. 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve dolayısıyla da halkın yönetime tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olduğu için bu günde kutlama yapılmaktıdır. Osmanlılar ve Selçuklular döneminde ise yönetime gelen hükümdar veya padişahlar Allah adına yönetim tahtına oturur ve Allah adına ülkeyi yönettiklerini dillendirmişlerdir. Cumhuriyet döneminde ise yönetme yetkisi TBMM adına yapılmıştır. TBMM ise millet adına seçimle gelen meclisten oluşuyor.

Son iki yıldır pandemi salgını nedeniyle 23 Nisan kutlaması yapalamamaktadır. 

Daha Detaylı Bilgi İçin Lütfen Aşağıdaki Linklere Tıklayın.

1.GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ

2. Daha Detaylı Bilgi İçin Lütfen Üzerine Tıklayın
 

 

Google+ WhatsApp