Lübnan İsrail'e Misilleme Yapıldı

Lübnan İsrail'e Misilleme Yapıldı

İsrail ile Lübnan arasındaki gerginlik giderek tırmanıştadır.

İsrail ile Lübnan sınırındaki tehlikeli gerginlik, İsrail’in geçtiğimiz hafta Kuneytra kentindeki Hizbullah’a ait bir konvoya düzenlediği hava saldırısının ardından tırmandı.
 
Hamas da yayımladığı yazılı açıklamada, Hizbullah’ın üstlendiği saldırıya ilişkin “Kuneytra kentindeki son saldırının ardından Hizbullah’ın İsrail’e karşılık vermesi hakkıdır” ifadesini kullandı.
 
İsrail’in, Suriye-İsrail sınırındaki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah konvoyuna düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İmad Mugniye’nin oğlu Cihad Mugniye’nin de arasında bulunduğu 5 Hizbullah askeri şehit edildmişti. 
 
Lübnan-Filistin sınırında Şeba Çiftlikleri bölgesi civarında Siyonist rejim ordusuna ait konvoya Hizbullah güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrasında Hizbullah tarafından açıklama geldi.
 
Yapılan açıklamada 3 İsrail komutan ve bir üst düzey askeri yetkilinin bulunduğu 15 siyonist askerinin öldürüldüğü belirtildi.
 
Hizbullah'ın El Alem'e gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Bismillahirrahmanirrahim
 
Bugün saat 11:25'te, Kuneytra'nın Suçsuz Şehitleri Birliğimiz tarafından Siyonist İsrail ordusu konvoyu vuruldu. Söz konusu saldırı Lübnan'ın işgal altında olan Şeba Çiftlikleri'nde gerçekleşti. Saldırıda birkaç İsrail aracı hedef alındı. Araçlarda Siyonist komutanlar ve askerler bulunuyordu. Saldırı, o durumda en etkili olan füze türleri ile yapıldı. Araçlar arasında tamamen yok edilenler ve zarara uğratılanlar oldu.
 
Zafer ancak Aziz ve Cebbar olan Allah'tandır "
 
İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, Lübnan'daki bazı Hizbullah hedeflerinin vurulduğu belirtilerek, "Bize düzenlenen saldırıya karşılık bu son cevabımız olmayacaktır" tehdidinde bulunuldu.
 
Öte yandan İsrail Kanal 2 televizyonu Hizbullah'ın şu ana kadar sivil hedefleri vurmadığını duyurdu.
 

Google+ WhatsApp