Kar Tatili

Kar Tatili

İstanbul Valiliği 8 Ocak Perşembe gününü tatil etti.

Türkiye genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. İstanbul Valiliği ise, 8 Ocak Perşembe günü okulların tatil olduğunu açıkladı.İstanbul
 
 
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın beklenen hava sıcaklığının -4 derece civarında olması, mevcut kar yağışının tahmin edildiği gibi yoğunluğu azalsa bile bırakacağı kütlenin kuvvetli don ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağının anlaşıldığı belirtildi.
 
Açıklamada "Bu nedenle Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları bakımından anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitim ve öğretime 8 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür" denildi.
 
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin idari izinli sayılacağı vurgulandı.
 
 
Ankara
 
Ankara Valiliğinden yapılan yapılan yazılı açıklamada ise kentte hafta sonuna kadar yapılan meteorolojik tahminler ve alınan verilere göre hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiği bildirildi.
 
 "7- 8 Ocak 2015 tarihlerinde (Çarşamba ve Perşembe) Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verilmiştir" ifadesine yer verilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılacağı belirtildi.
 
Açıklamada, vatandaşların aşırı buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 
Diğer iller
 
Kar yağışı nedeniyle Ordu, Zonguldak, Samsun, Amasya, Kocaeli, Karaman, Bursa, Isparta, Kütahya, Uşak, Kayseri, Osmaniye, Bilecik, Ardahan, Giresun, Burdur ve Yalova, Trabzon ile Tokat'ın Erbaa ve Niksar, Kayseri'nin Bünyan, Giresun, Zonguldak'ın Kozlu, Kilimli, Gökçebey ve Devrek, Balıkesir'in Kepsut, Kars'ın Sarıkamış ve Susuz, Malatya'nın Pütürge, Doğanyol, Kale, Çankırı'nın Ilgaz, Orta, Şabanözü, Atkaracalar, Çerkeş, Eldivan, Bayramören,  Kırıkkale'nin Keskin, Sulakyurt ve Karakeçili, Yozgat, Sivas, Eskişehir, Sakarya, Tokat, Konya, Bolu, Düzce, Bitlis merkez ve Tatvan ilçesi ile Tunceli'nin Ovacık ilçesi, Kahramanmaraş, Nevşehir il merkezi ve 6 ilçe, Derinkuyu ilçesi ve Bayburt, Niğde, Bartın, Karabük, Erzincan ve Kırşehir'de eğitime ara verildi.
 
Denizli'de de kar yağışı dolayısıyla Pamukkale Üniversitesinin bazı ilçelerdeki birimlerinde eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı, merkez ile Buldan ve Kale'de eğitim öğretime ve sınavlara devam edileceği bildirildi.................
Devamını görmek için aşağıdaki uzantıya  tıklayın
 
http://www.trthaber.com/haber/turkiye/kar-tatili-listesi-her-gecen-saat-artiyor-160762.html
 
 
 
Kaynak: AA: TRT Haber

Google+ WhatsApp