Corona Virüsü ve Eğitim Üzerindeki Etkileri

Corona Virüsü ve Eğitim Üzerindeki Etkileri

Corona virüsü nedeniyle bir takım hayatımızda düzenleme ve yanlış giden bir şeylerin farkına vardık.

99 depreminde iyi müteahhitlerle yani işini hakkıyla yapan mütahitle  kötü müteahhitlerin yani demirinden çimentosundan, kumundan çalan kötü yüzleri ortaya çıkmıştı.
Corona virüs bize birtakım şeyleri öğretti. Bir defasında sağlık kuruluşlarını bir güzel salladı ki ben bu alanla ilgili pek bir şey söylemeyeceğim, sadece birkaç cümleyle özetleyeceğim.
Sağlık kuruluşlarına yaradı bir defasına boş konuşan, gereksiz konuşan doktorların yüzünü ortaya çıkardı.  

Ayrıca Dünya ne kadar kaliteli doktorlara sahip olduğumuza da şahit oldu. Dünya genelinde üst derecede görevini seven hem görevinin hakkını veren sağlık çalışanlarımızın ve doktorlarımızın olduğunu tüm dünyaya tanıdı.
 Eğitim kuruluşlarını olumsuz etkilese de en azından öğrencilik görevini hakkıyla yapan öğrencileri bize tanıttı. 

 Ama eğitim ile ilgili bir takım bir şeyler söylemek istiyorum. Eba üzerinden öğrencilerin derse katılımlarına baktığımızda sınıfların üçte ikisi kayıptır. Yani bu demek oluyor ki sınıftaki öğrencilerin üçte ikisi için boşuna kürek sallıyormuşuz meğerse.  Gelecek ile ilgili bir ideali olmayan, bilgiye ve öğrenmeye isteksiz olan bir öğrenci kitlesi ile karşı karşıyayız.  Sadece temel derdi karnını doyuracağı bir meslek olsun da, ya da gelir getirecek bir meslek olsun da o yeterlidir bu öğrenciler için. Sınıf geçmek, üniversiteyi kazanmak bunun için koşuşan öğrenci kitlesi.  Tabi hal böyle olunca para odaklı veya zengin olma hırsı ortaya çıkma durumu olabilir. Bunun akabinde gelecek dönemlerde, çalmalar, rüşvetler de kaçınılmaz hale gelir. Bu durum da hem toplumun kalitesini düşürür, hem de eğitimin kalitesinin düşmesine neden olur. 
Eğitimdeki kalitenin düşmesi ne demektir bilir misiniz? Kalitesi düşük bir toplum anlamına gelir. Evliliği yürütemeyen eşler, anne ve babalık görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyi bilmeyen bir ebeveyn. 
Durum bu boyutlara vardığında evlilikler boşanmalarla sonuçlanıyor. Kadına şiddet, sağlık kuruluşunda çalışan doktorlara şiddet ortaya çıkıyor. Sadece kadına şiddet mi. Erkeğe şiddet yok mu? O da var ama bunlar pek basına yansımıyor da ondan. 
 Eğitimdeki bozulmanın tabii ki orduya ve devlet kademesinde görev yapan memurlara kadar her kurumu olumsuz etkiliyor. 
Corona virüs bir defasında çevreye yaradı, bundan sonra insanlar daha dikkatli olurlar, temizliğe dikkat edeceklerinden dolayı daha az hasta olurlar ve sağlık kuruluşlarımız da biraz rahata kavuşur.
 

Google+ WhatsApp