Ramazan Ayı ve Önemi

Ramazan Ayı ve Önemi

ELHAMDÜLİLLAH,
BİR KEZ DAHA RAMAZAN'A KAVUŞTUK,
BİR KEZ DAHA AHİRET İÇİN, YATIRIM YAPMA FIRSATI VERİLDİ...

Bir dahaki Ramazan’a yetişip yetişmeyeceğimiz belli değil. Şüphesiz bu bize hayatı da ölümü de veren yüce Rabb’imizin takdirinde olan bir şey. 
Hepimizin şahid olduğu depremle, bir gecede binlerce kişinin bir anda ahirete geçiş yapmaları, bizlere bu senede fırsat verilmesi , bizlerin bu fırsatı en verimli bir şekilde değerlendirmek için,  gayret sarf etmemizi gerekli kılmaktadır.

 Efendimizin mübarek diliyle bize öğretilen her dua çok önemlidir ve önemsenmelidir. Mübarek üç aylara girdiğimizden beri Efendimizin bize öğrettiği ve sürekli yapmamızı istediği bu duanın bizi heyecanlandırması lazım. Nasıl heyecanlandırmasın ki! Bu öyle mübarek bir aydır ki onun her bir dakikası, her bir saati bize cennetleri kazandıracak bir hazine mesabesinde. İşte Efendimizin “Allah’ım Recep ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” tarzında ifade buyurduğu o mübarek duası kabul olmuş ve biz bir kere daha bizi büyük bir rahmet deryası gibi karşılayan Ramazan’a kavuşmuş bulunuyoruz. 

Ramazan boyunca kendimize bir yol haritası çizerek rahmetten en fazla nasıl istifade edebiliriz diye bir gayretin içerisinde olmanın yollarını aramalıyız. 

İlk oruca başladığımız günden itibaren gün içerisinde elimizi uzattığımız her bir nimetin bize Allah tarafından gönderilen bir nimet oluşunu tefekkür edelim. Ve bu tefekkür bize onun izni olmadan asla ona el uzatma hakkımızın olmadığını hatırlatsın. Zamanın diğer bölümlerinde elimizi ve ağzımızı serbest bırakan kudreti sonsuza hamd ve şükür içerisinde olalım.
İlmimizi Artıralım

Allah dostlarının “Her geceyi Kadir, her geleni Hızır bilinmeli” tarzındaki öğütlerini dikkate alarak bütün bir Ramazan’ı ayını şuurla değerlendirmeliyiz. Her gece Allah için sıcacık yataklar terk edilerek o Kudreti Sonsuz’a yönelmeliyiz. Karşımıza çıkan her insana büyük bir hürmet ve nezaketle davranılmalıyız. Özellikle Ramazan’ın son on gününde gündüz ve gece çok daha iyi değerlendirmeye gayret edilmeliyiz. 

Ramazan-ı Şerifte dünya işleriyle meşgul olarak manevi huzurumuzu ziyan etmemeliyiz. Ramazanda hayrı birden bine çıkan tilavet-i Kuran, zikir, evrad, tesbih, salavat ve istiğfar ile meşgul olup,  Ramazan-ı Şerifteki kıymettar vakitlerimizi bir nur kırıntısı bulacağız umuduyla radyo ve tv gibi şeylerle zayi etmemeliyiz. Muhakkak “Ramazanda herkes derecesine göre ayrı ayrı nurlara, feyizlere, manevi sürurlara mazhar olurlar. Kalb, ruh, akıl, sır gibi letaifin bu mübarek ayda oruç vasıtasıyla çok gelişerek yükselmede , nasibimizi almalıyız. 

Ramazan’ın başındaki niyetlerimiz, koyacağımız hedefler hakkında düşünelim .
Bunlar için niyet ederek, "ameller niyetlere göredir" hadisi gereğince kazanç defterimize kayıt ettirirken, niyet ettiklerimizi yaptırması için ALLAH' tan yardım isteyelim.
Ramazanınız mübarek olsun

Google+ WhatsApp