Limonlu Suyun Faydaları

Limonlu Suyun Faydaları

Limonlu suyun faydaları

SHAFAQNA TÜRKİYE- Limon içeriğinde bulunan C vitamini , fosfor, protein ve karbonhidrat gibi pek çok faydalı bileşen bulunan bir besindir. Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki fazla kiloların atılmasına yardımcı olur ve vücuttaki yağ tutulumunu azaltır. Genel itibariyle kilo vermeye karar vermiş ve diyet yapan kişilerin sıkça tükettiği limonlu suyun insan sağlığına pek çok faydası vardır. Birde 15 gün düzenli olarak her sabah içilen 1 bardak limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirmeden hastalıklardan korunmaya kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelir.

LİMONLU SUYUN FAYDALARI

Boğaz ağrısı, faranjit gibi üst solunum yolu hastalıklarının oluşumunu engeller.

Soğuk algınlığı, grip ve influenza gibi hastalıklara yakalanan kişilerde kolayca iyileşmeyi sağlar.

Kilo alımını azaltmayı destekler. Diğer şekerli ve kalorili içeceklere alternatif olarak tüketeceğiniz limonlu su daha az kalori alımını sağlar. Bu noktada özellikle şeker hastaları ve diyet yapanlar sıklıkla tercih eder.

Limonlu suyun bilinen en temel faydalarından birisi de böbrek taşına iyi gelmesi ve onu önlemesidir. Limonlu su böbrek taşlarını vücuttan çok fazla rahatsızlık vermeden atılmasına yardımcı olurken oluşabilecek ağrıları da engeller. Ayrıca limonlu su içmek vücuda yeniden su kazandırır ve böbrek taşı oluşum riskini azaltır.

Günlük hayatta bol bol su içmek cildin temiz kalmasını sağlayarak toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Birde suya limon eklendiğinde içeriğindeki C vitamini ile cildi lekelerden uzak tutarak kırışıkları azaltmaya yardımcı olur.

Limonlu su vücutta bulunan ürik asidi eritmeye yardımcı olur. Böylece düzenli tüketildiğinde romatizma gibi hastalıklarının önlenmesine veya vücutta var ise tedavi edilmesine yardımcı olur.

 

Daha detaylı bilgi için kaynak olarak yararlandığımız site linkine girebilirsiniz.

https://tr.shafaqna.com/archives/273919/limonlu-su-icmenin-inanilmaz-faydalari/

 

Google+ WhatsApp