Kleopatra'nın Aşk Macaraları

Kleopatra'nın Aşk Macaraları

Sezer aşık oldu, aşk gözünü kör edince bakanları çözümü onu öldürmekte buldular.

 
Sezer'in aşk gözünü kör edince bakanları çözümü onu öldürmekte buldu.
 
Kleopatra
 
 Kleopatra'nın adı pek çok politik ve askeri mücadeleye karışan Mısır Kraliçesi'ni asıl popüler yapan ise, Roma'nın en ünlü generalleriyle yaşadığı aşklar ve entrika dolu hikâyelerdir.
Kleopatra’nın  Mark Antony ile yaşadığı aşk efsaneleşmiş, yıllar sonra William Shakespeare tarafından da kaleme alınmıştır.
Mısır'ın bu en ünlü kraliçesi Yunan kökenlidir. 
Doğuya düzenlediği seferlerle Mısır’ı ele geçiren Makedon kralı Büyük İskender'in ölümünden sonra, imparatorluk dağılmış generalleri tarafından bölüşülmüştü. Bu generallerden 1. Batlamyus'un payına  Mısır düşmüştü. 
Böylece MÖ 300'lü yılların başında Mısır'da Batlamyus Hanedanı dönemi başladı. MÖ 69 yılında dünyaya gelen Kleopatra bu hanedanın üyesi olup aslında Yunan kökenliydi.
* Günümüzde sadece güzelliğinden ve güzellik sırlarından bahsedilen Kleopatra, aynı zamanda çok zeki bir kadındı. 9 dil bildiği ve matematikle ilgilendiği rivayet edilir.
Mısır dili, Yunanca, Arapça, Farsça, İbranice ve Latince bu diller arasındaydı.
Bu nedenle babası öldükten sonra 17 yaşındaki Kleopatra tahta geçti.
Halka yakınlaşmak için Mısır dinini ve dilini öğrenmeye başladı. Gücünü artırmak için kendini Mısır tanrıçası İsis'in enkarnesi olarak tanıtması Mısır halkının tepkisine neden oldu. 
 Mısır'da iç karışıklıklara neden olmasıdan dolayı  kardeşi tarafından iktidardan uzaklaştırılarak sürgüne yollandı. Kleopatra’ tahtan kardeşi tarafından uzaklaştırılmasını hazmedemeyerek tekrar tahtı ele geçermek için  Romalı generalleri aşk ilişkisi kurdu. Kleopatra'nın bu aşk tuzağına düşenlerden birisi de Romalı ünl general Jul Sezer olmuştur. Önce Sezer ile aşk ilişkisi kurar. Sonra da  kardeşine kaptırdığı iktidarı ele geçirmek için Romalı general Jül Sezar’dan yardım ister.
İki imparatorluğu birleştirerek büyük güce sahip olmak isteyen Kleopatra'nın bu çılgınca girişimi Roma devlet adamları tarafından tepkiyle karşılanır. Jül Sezar bunu göremez, çünkü aşk gözünü kör etmiştir.   Roma devlet adamları Sezar'ı bir suikast ile ortadan kaldırır. Böylece Mısır Kraliçesi Kleopatra hayalindeki güçlü imparatorluğu kurma fikri suya düşer. 
Sezar'ın ölümünden sonra tek yasal varisi ve aynı zamanda yeğeni olan Oktavyus ile general Mark Antony arasında iktidar savaşları başladığı bu karışıklıklar sırasında Kleopatra'nın sadakatinden emin olmak isteyen Mark Antony, en yakın arkadaşıyla haber göndererek kraliçeyi Tarsus'a davet eder.
Burada 28 yaşındaki kraliçenin güzelliğinden etkilenen general, kraliçeye delicesine aşık oldur ve kış mevsimini onunla birlikte İskenderiye'de geçirir.
İkiz çocukları olan ve karışıklıklar nedeniyle uzun dönemler ayrı kalmak zorunda olan çiftin en büyük düşmanı Oktavyus'tu.
Mark Antony, Oktavyus'un kız kardeşiyle evli olmasına rağmen, Mısır'da Kleopatra ile evlenir. MÖ. 31 yılında iplerin iyice gerilmesiyle iki taraf arasında Aktium Deniz Savaşı’na neden olur.
Bu savaş iki sevgilinin de sonunu hazırladı.
Savaş sırasında kendi donanmasıyla Mark Antony'e destek veren Kleopatra, sevgilisinin yenileceğini anlayınca, onu yalnız bıraktı...
Kendi donanmasını geri çekerek İskenderiye'ye kaçar ve burada ulaklar ile kendisinin öldü haberini yayar. 
Bunu duyan Antony, üzüntüden hançeri göğsüne saplayarak intihar eder. 
 
Kleoptra ise bu defa yiyeni Oktavyus'u gözüne kestirmişti ama bunu başaramamıştır. 
Ne yaparsa yapsın onu baştan çıkaramayacağını anlayınca ölümsüzlüğün simgesi olan yılana göğsünü ısırtarak hem kendi hayatının hem de Batlamyus Hanedanı'nın sonunu getirir. 
 

Google+ WhatsApp