ABD'nin İstediği Yönetici Tipi-Zelenski

ABD'nin İstediği Yönetici Tipi-Zelenski

Zelenski özgür bir milleti ABD önünde diz çöktürmek için mi getirildi? Bir ulusun bir lideri, dünyaya zulüm yağdıran, tüm terör örgütlerinin arkasındaki güç önünde nasıl da durmuş. Yakışmıyor bu sana Zelenski?

Diplomaside vücut dili en az yazılı metin kadar değerlidir. Hiçbir ülke münasebet ortamlarında kendisini ezici, küçük düşürücü, yanlış imaya mahal verecek pozisyonu kabul etmez. Sandalyenin yeri, bayrağın yeri, aracın duruşu ve hatta orta bir yerde buluşacaksa liderler, atılacak adımlar dahi sayılıp eşitlenir...
Bu fotoğrafta yapılmak istenen, Ukrayna halkının onurunu kırmak...
Amerika bilerek yapıyor bunu. Eziyor Ukrayna halkını. Uluslararası diplomasiyi tarumar ederek, mütekabiliyet esaslarını ayak altı ederek yapıyor bunu.
Tahıl ambarı Ukrayna'yı bir tiyatrocu eliyle teslim aldı. Rusya'ya musallat etti. Tahrik ve tehdit ettirdi bu ülkeyi. Savaşın başlaması için tiyatrocuya olmadık gaz verdi.
Koskoca Ukrayna'yı "teslim olmayacağı kadar" silahlandırıyor. Yıkımın daha sürmesini istiyor. Altyapının daha da kullanılmaz hale gelmesini istiyor. Mülteci pozisyonuna düşen halkın daha da kötü durumunu bekliyor.
Rusya, SSCB'den sonra dünyanın tek kutuplu olmasına itiraz eden yapısıyla Çin ve İran başta olmak üzere Batı Asya'ya uzanan bir eksen oluşturdu. Siyonizm ve Batı Emperyalizmi bunu görüyor ve bu üç ülkeye karşı ayrı ayrı planlar geliştiriyor.
Rusya-İran-Çin Stratejik işbirliği, bir ilke ve karşılıklı saygıya dayanıyor. Rusya, Suriye'nin ayakta kalmasının en önemli destekçilerinden biri ama Esad hiçbir zaman bu tiyatrocunun verdiği fotoğrafı vermez.
"Amerika kötülüktür" sözünün içi çok doludur.

https://www.youtube.com/watch?v=AbLnVHU_gF0

Ali Tünay

Google+ WhatsApp