Uzaydaki Taşlar

Uzaydaki Taşlar

2002 yılında yapılan araştırmalara ve teleskoplarla tespit edilen bir habere göre, iki kilometre çapında bir göktaşının 1 Şubat 2019'da % 6 ihtimalle Dünya'ya çarpma ihtimali vardı.

2002 yılında yapılan araştırmalara ve teleskoplarla tespit edilen bir habere göre, iki kilometre çapında bir göktaşının 1 Şubat 2019'da % 6 ihtimalle Dünya'ya çarpma ihtimali vardı. Eylül 2003 başında ise, Lincoln Dünya'ya Yakın Cisimler Enformasyon Merkezi'nden (ABD) yapılan açıklamada, "2003 QQ47" kodu verilen bir göktaşının 21 Mart 2014'te binde bir ihtimalle Yerküre'ye çarpacağı ve Hiroşima'ya atılan bombanın 20 milyon katı bir tesirde olacağı bildirildi.
23 Nisan 2001'de Meksika'nın yüzlerce kilometre açığına (Pasifik Okyanusuna) yaklaşık beş metre çapında bir meteorit (küçük göktaşı) düştü. Meydana gelen patlama Hiroşima'dakinin yarısına yakın bir enerji açığa çıkardı ve bu araştırma; Los Alamos (ABD) Millî Laboratuarının Enerji Bölümü tarafından belirlendi. Göktaşı eğer 50 metre çapında olsaydı, patlama tahminlere göre muhtemelen bin defa, eğer 500 metre çapında olsaydı, bir milyon defa daha şiddetli olacak ve Pasifik sahillerinde oturan yüz binlerce insanın ölümüne yol açan şiddetli bir deniz çalkantısına yol açacaktı. Şayet göktaşı beş kilometre çapında olsaydı, muhtemelen bir milyar kat büyük bir patlama ile yeryüzü'ndeki hayatın tamamını yok edebilecekti.

 

Google+ WhatsApp