Korkunç ve Kâbus Dolu Bir Rüya

Korkunç ve Kâbus Dolu Bir Rüya

Kabus dolu bir rüya

Ramazan ayının kadir gecesi kabus dolu bir rüya gördüm.
İstanbul’ün üzerinde koca fabrika bacaları ve o bacalardan yükselen siyah dumanlar, gök yüzündeki siyah bulutlar.
O dumanlar benim yüzüme vuruyor. Sonra ben duş almaya giriyorum, duştan çıktığımda havluyu belime doluyorum sonra İstanbul sokaklarında koşuyorum. Üzerime giyineceğim elbisem yok. Hava soğuk üzerimde belime doladığım banyo havlusu var başka da hiç birşeyim yok.  Hava soğuk. Ayaklarıma bakıyorum, ayaklarımda ayakkabı yok, yerlerde camlar var ve çıplak ayaklarımla cam kırıklarının olduğu yolda yürüyerek yokuş yukarı çıkmaya çalışıyorum. O anda birsinin sokakları süpürdüğünü süpürülen cam kırıntılarının bana doğru olduğunu fark ediyorum. Ben ise ayaklarımı cam kırıklarının üzerine basmadan geçmek istiyorum, ama yine de cam kırıntılarının üzerine yalın ayaklarımla basıyorum. Sevindirici birşey var ki yanlışlıkla üzerlerine bastığım cam kırıkları ayaklarımı keserek kanatmıyor. Yine de ben cam kırıklarıyla dolu yolda yürüyerek gitmeye çalışıyorum. 
Ve o anda uykudan kalkıyorum. Sinema gibi bir rüya, yüreyim tıp tıp vuruyor. Korkunç bir rüya idi benim için.
Sadaka çıktım, dua ettim. Allah’ım bu bir zorluk ve musibetse benim için bunu benden def et diyerek Yüce Yaratıcının huzurunda secdeye kapanıp ağlıyorum. Rüya sadece benimle ilgili değil, İstanbul semalarında özellikle Mahmutbey, Halkalı, İkitelli civarlarındaki gök yüzüydü. Buralarda koca koca borular ve o koca borulardan siyah kara dumanlar yükseliyordu. Zaman zaman benim üzerime de savruluyordu. Bunun için Allah’a sığınıp Allah’tan dua ederek bu musibetse benden ve tüm İstanbul halkından uzaklaştırmasını dileyerek gözlerimden yaşlar akıttım.
Allah’ım  artık zorluklara katlanacak gücüm yok diyerek Allah’tan yardım diledim. 


Ramazan ayının son  3 günü içine girdiğimizde korana olduğum hastanede yapılan tahliller sonucu anlaşılıyor. Ramazan ayının son haftasında hasta olduğum için oruç tutamadım. Aşrı derecede terleme, halsizlik, tat ve koku almada problemlerim vardı. Neyse ki iki gün sonra kendimi iyi hissettiğimden dolayı tekrar oruç tuttum. Ertesi günü bayram oldu. Ama ben tekrar fenalaştım aşrı derecede öksürük vardı ve öksürek beni boğacak gibiydi.   Çok zorlu anlar ve zorlu günler geçirdim. İnşallah artık öylesi musibetli günleri bir daha yaşamam, inşallah. İnşallah rüyada gördüğüm o korkunç olayı bununla atlatmış olmuşumdur.

Google+ WhatsApp