Corona Virüs Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

-Kolonya eldeki mikropları öldürür, ama alkol içmek vücudun bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğinden kesinlikle alkol içilmemelidir.

-Antibiyotik gibi ilaçlardan uzak durun, antibiyotik bağırsakların aktivitesini yavaşlatarak bağışıklık sistemini olumsuz etkiler.

-Grip aşısı gibi ilaçlardan uzak durun. Grip aşısı karaciğer ve böbrekleri olumsuz etkiler.

-Arı sütü ve “D” vitamini gibi gıdalar bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Katkılı olan her şeyden uzak durulması önerilmektedir.

 

-Lüzumsuz her türlü ilaçtan uzak durulması gerekiyor.

Yani ilaçların bu virüse etkilerinin kesin olarak ne derecede etkilediği bilinmiyor. Çünkü kullanılan ilaçların virüsün dokusunu güçlendirdiği teşhis edilmiştir.

En etkili vitamin "D" vitaminidir bunu sağlayan besinleri tüketebilirsiniz.

-Mümkün mertebede zorunlu olmadıkça evinizden dışarı çıkmayın.

Dışarı çıksanız bile karabalık yerlerde bulunmayın.

-Spor, açık havada yürüyüş, faydalıdır ama vücudu aşrı derecede yorarak bağışıklık sistemine olumsuz etkide bulunulacak yorucu çalışmalardan uzak durulmalıdır.Türkiye’de inşallah korkulan olmaz ama Türkiye’de Corona Virüsü ile ilgili ciddi belirtileri vardır.Türkiye’nin corona virüsünden etkilenme olasılığının % 50 olabileceği üzerinde görüş belirten bilirkişilerimiz vardır. -Her hangi bir şekilde corona virüsü nedeniyle hastalandığınızı anlarsanız, paniğe gerek yok, tek yapmanız gereken vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlü tutmaya çalışın.

-Paniğe kapılıp strese girerek vücudunuzun direncini olumsuz etkileyebilecek stres ve üzüntülerden uzak durun.

Tarçın, Ihlamur çayı, zencefil, zerdeçal, maydanoz gibi vücudun direncine olumlu etkiler yapabilecek besinler tüketebilirsiniz. Ayrıca soğan, sarımsak, pırasa gibi soğangilleri tüketebilirsiniz, ama aşırıya kaçmayın.

Bu virüsün ABD tarafından çıkartıldığı iddiaları vardır, bu tür iddialar doğru değildir. Çünkü bu iddiaların ispatı gerekir. Ama şu olabilir, ABD daha önce böyle tehlikeli virüsün varlığını teşhis etmiş olabilir ve bu virüsü sevmediği veya rakip gördüğü devletlerde yayılması gibi şeyler yapmış olabilir ama bu tür iddiaları delile ihtiyacı vardır. Bunu da ispatlamak çok zordur. Şu anda karşı karşıya kalınan küresel bir tehdit vardır, bu sorunun üstesinden nasıl gelinebilinir ona bakmak gerekir.

 

Google+ WhatsApp