Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Sınav Heycanı

Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Sınav Heycanı

Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Sınav Heyecanı yaşanmakta.

 

Pandemi dönemi ilk defa öğrenciler sınavlarına büyük bir heyecan içinde katılıyorlar.
Öğrenciler öğretmenlerini ve okulu özledikleri gözlerden kaçmıyor. Öğrencilerimiz büyük heycan içinde sınavlara katılıyorlar.
Yanlız yaptığımız gözlemlere göre, öğrencilerimizin büyük çoğunluğu (üçte ikisi) derslerden daha çok okul arkadaşlarını ve arkadaşlık ortamını özlemiş olmalarıdır.

Öğrencilerin maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyma konusunda o kadar da titiz ve dikkatli olmadıkları gözlerden kaçmıyor. Teneffüs veya ara zillerde, okul giriş ve çıkışlarda maske kuralına uydukları, ancak mesafe kurallarına hiç de uyma konusunda titiz değiller. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu okula gelmek istekleri arkadaşlık ortamına olan hasretlerini gidermeye yöneliktir. Mesafe kurallarına uymamaları büyük endişe verici bir durumdur. 
Bazı öğrenciler  pandemi tehlikesinin geçtiğine inanmadıklarından daha titiz davranırken bir kısım öğrenci ise gerçekten okulu, okulda işlenen dersleri, sınıfları özlemiş olduğu gözlerimizden kaçmıyor. Bunlar hem temizlik-mesafe ve maske kuralına uyarken hem de derslerine sıkı bir şekilde çalışıyor. Bu öğrencilerimiz büyük heyecan içinde derslere katılıyor, sınavları büyük başarı ile yerine getiriyor, boş konuşmuyor, gereksiz şeyler yapmıyor, boş zamanında okul kütüphanesinde veya uygun yerlerde derslerine çalışarak başarısına başarı katmaya çalışıyor. İşte bizim geleceğimizi aydınlatacak bu öğrencilerimizdir. 
Ümidimiz tüm öğrencilerin hepsinin bu şekilde sorumluluğunu bilen öğrenciler olması. Öğle olsa o zaman biz geleceğe daha güvenle bakabilirdik.
Okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerle röportaj da yapıldı. Okulumuz coğrafya öğretmeni Cemalettin hocamız ve bazı öğrencilerin yaptığı röportaj mikrojonun azizliğine uğradığı için yayınlayamadık. Yenisini yaptığımızda yayınlayacağız. 

       Haber: Ali Vedat AKBULAK


Okul kapı girişinde büyük titizlikle kontrol ediliyor. 

Bir röportaj, 

Öğrencilerimizle bir röpotaj yapıldı fakat mikrofonun azizliği nedeniyle röportajımız yayınlanamadı. Bu nedenle teknik arıza giderildikten sonra yeniden röportaj yapmayı planlamış durumdayız.

 

Google+ WhatsApp