Hurmanın Faydaları

Hurmanın Faydaları

Hurmanın sağlığımız açısından çeşitli faydaları vardır.

Hurmanın sağlık açısından çok önemli faydaları vardır. Potansiyel sağlık faydaları ve zengin hayati besinleri barındırması hurmayı hemen hemen ideal bir gıda haline getiriyor. Şeker, protein, lif ve yağın dışında 15 farklı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A Vitaminleri içeriyor.
 
Eğer 1 Hafta Boyunca Günde 3 Hurma Yerseniz Vücudunuza Ne Olur? .. Duymayan Kalmasın ! .. Hurmanın insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor. Ancak birazdan öğreneceğiniz bilgilerle artık her gün 3 adet hurma tüketmeyi ihmal etmeyeceksiniz. Şimdi videomuza
 
Hurmanın Faydaları
İdeal Bir Besindir:
Şeker, protein, lif ve yağın dışında 15 farklı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A Vitaminleri içeriyor. Dişlerin çürümesini önleyen flor ve bağışıklı sistemini güçlendirerek kanser önleyici işlevi olan Selenyum gibi minerallerde hurmalarda bulunuyor.
 
Hurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10'dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler. Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir.
 
Hafızaya İyi Geliyor
Hurmalar, bağırsakta bir Vitamin A türü olan Retinal'e dönüşen 15,6 mg Beta-karoten içerir. Betakaroten'in uzun süreli kullanımı hafıza kaybı gibi önleyici faydalar sağlayabileceğini ortaya koymuştur.
 
Kanseri Önleyici
Hurmalarda yüksek oranda lif bulunur. (Yüzde 6,5-18). Büyük oranda hurmayla beslenen bedevi Araplarda kanser ve kalp hastalıkları riskinin düşük olduğu ortaya çıktıb.  Kolesterole ve damar sertliğine faydalıdır. Yapılan araştırmada kan damarlarını yumuşatıcı etkisi olduğu görüldü.
 
Antioksidan Kaynağı
Yüksek besin değerinin yanında hurmaların antioksidan özelliklere sahip olduğu çeşitli araştırmalarda ortaya kondu
 
Kaynaklar :
Biyolog Yaşar Yeni'nin özel izni ile Doğal ve Şifalı Bitkilerle Tamamlayıcı Tedaviler/Hurma Araştırması
Kuranmucizeleri.com

Google+ WhatsApp