Zaman Nedir?

Zaman Nedir?

Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri araştırıyor; Zaman Nedir?

 
Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri "zaman" üzerinde araştırma yapıyor ve zaman ile ilgili olarak şimdiye kadar aşağıdaki teorik bilgilere ulaştılar. 
Şimdi bu teorik bilgilerin siz okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz.
 
Sezyum atomu dünyanın resmi kronometresidir.
 
Saatlerimiz bize zamanı ne kadar doğru gösterirse göstersin Zaman bize Yüce Yaratıcı tarafından sunulmuş gizemli bir sırdır. 
Zaman farklı hızlarda akıp giden bir nehir gibidir.
 
 
Eğer biri size canım sıkılıyor zaman geçmiyor diyorsa ki aslında onun için zaman daha hızlı akar da ondan. Böylesi insanlar zaman yetmiyor diyen insanlara göre daha erken yaşlandığını görmekteyiz. Bu nedenle zamanla hareket arasında bir ilişki vardır.  Zaman duran insan ile hareket eden insan arasında farklıdır. 
 
Uzayda hareketle zaman arasında temel bir ilişki vardır. 
 
Zaman, aslında anlardan (enstantelerden)  meydana gelmiştir. Biz sadece içinde bulunduğumuz o anı görebiliyoruz. Geçmiş ve gelecek anları göremiyoruz. Geçmiş ve gelecek vardır, gerçektir ve şimdiki zaman kadar gerçektir.
 
 
Bizim için şimdi dediğimiz an önemlidir. Çünkü bütün hareket ve eylemlerimizi ancak şimdi içinde bulunduğumuz an karar verebiliyor ve karar verdiğimiz düşüncelerimiz akıl tarafından uygulamaya koyabiliyoruz. 
 
Bu nedenle bir insan için zamanın; geçmiş, şimdi ve gelecek dilimleri içinde en önemli an içinde bulunduğumuz andır.
 
Bizim zaman algımız sadece şu an üzerinde odaklanmış ve ancak şu anı algılayabiliyoruz. 
 
Peygamberlerin bir yerden bir yere çok hızlı gittikleri bilinen bir gerçektir.
Acaba dünya ve uzayda bunlar için hazırlanmış veya sadece Peygamber ve evliyaların kullanımına açık soluncan delikleri mi var?
 
Hz. Süleyman (a.s)’ın Belkıs’ın tahtını bir göz kırpma kadar kısa sürede getirmesi
Hz. Muhammed sav.’ın Mekke’den Medine’ye oradan Kudüs’e ve oradan da Miraç’a yükseliyor. Acaba bunun sırrı nedir? Veya Kur’an bizi hangi mucizeye işaret ederek yönlendirmek istemektedir?
 
Evren büyük bir patlamayla genişlemektedir. Ve pek çok kişi bu genişlemenin giderek yavaşladığını düşünmekteydi. Oysa evrendeki genişlemenin hızı gittikçe artmaktadır.
 
Zaman kavramı acaba nedir? Bunun üzerinde durup düşünmemiz gerekir?
 
Bugün hale insanlık zaman kavramını çözememiştir.
 

Google+ WhatsApp