Maydanosun Yararları

Maydanosun Yararları

Maydanoz hem tek başına hem de karıştığı yemeğe sağlık katar. İçeriğindeki C vitamini ile bağışıklığınızı güçlendirir. Ayrıca A ve K vitaminleri de içerir. Zengin bir antioksidan kaynağı olan maydanoz, adet ağrısını yatıştırmada, idrar enfeksiyonunda da kullanılır. 

Kilo vermeye de yardımcı olan maydanoz su ile kaynatılarak içilebilir. 

Maydanoz sapından yeşilliğine kadar vitamin ve minerallerle doludur. Genellikle yemek ve salata yaparken atılan sapları kaynatılarak değerlendirilebilir. Yapraklarına oranla daha sert yapıda olan maydanoz sapını çoğu kişi tüketmekte zorlanır. Bu nedenle sapları kaynatarak içmek önerilir. Kaynatılan maydanoz sapı suyu vücudunuzdaki zararlı etkenleri idrar yoluyla atmanıza yardım eder. 

Maydanozun tamamını ya da sadece saplarını su ile kaynatarak bitki çayı elde edebilirsiniz. Bu çayı ılık ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Hatta içine biraz limon ekleyerek etkisini daha da arttırabilirsiniz. Özellikle diyet yapanların tercih ettiği maydanoz suyu yağ yakımına yardımcı olur ve ödem atımını kolaylaştırır. Maydanoz suyu düzenli tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi hızlandırır. 

Maydanoz suyunun başlıca faydaları:

İdrar yolu enfeksiyonuna karşı etkilidir.
Böbrek taşı düşürmeye yardımcıdır.
Nefes darlığı ve astım hastalığına karşı faydalıdır.
Zengin bir folik asit kaynağıdır.
Sindirimi kolaylaştırır.
Kilo vermeye yardım eder.
Bağışıklığı güçlendirir.
Üst solunum yolu hastalıkları ile savaşır.
Vücuttan toksin atımına yardım eder.
Cildi parlaklaştırır.
Mide ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcıdır.
Maydanoz suyu bağırsak, mide gibi organlardaki fazla tuzun idrarla dışarı atılmasına vücudu toksinlerden arınması yardım eder. 
Bu özelliği iltihaplar için de geçerlidir. Maydanoz suyu özellikle idrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde kullanılır. Ancak unutulmamalıdır ki, vücutta oluşan iltihaplar çok çeşitli hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle mutlaka bir uzman görüşü gerekmektedir.
Unutulmaması gereken bir başka şey ise üst üstü en fazla 15 gün maydanoz tüketilmeli sonrasında ara verilmelidir. 

Google+ WhatsApp