Kars - Ardahan - Iğdır Tanıtım Platformu

Kars - Ardahan - Iğdır Tanıtım Platformu

Kars-Iğdır ve Ardahan Platformu tarafından düzenlenen ve yaklaşık 250 derneğin katılımı ile İstanbul -Beylikdüzü'nde kültürel etkinlik ve yöresel gıda tanınıtımı yapıldı.

Kars- Ardahan - Iğdır Tanıtım Günleri her yıl olduğu gibi bu yıl da başladı. 
Platformda; Kars, Ardahan ve Iğdır tanıtımına yaklaşık 250 yerel derneklerin de katılımıyla gerçekleşmiştir.  
Yöresel ürün ve kültürlerin tanıtım platformu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi'nin desteklediği etkinliğin açılışı Beylikdüzü 15 Temmuz Meydanı'nda yapıldı. 
20 Ekim cumartesi  saat 14:00’te başlayan tanıtım sergisi 28 Ekim tarihine kadar süreceği belirtildi.

 
Platformun Genel Koordinatörü Burçay Yıldız, hedeflerinin İstanbul'a kültürlerini ve yöresel ürünleri tanıtmak olduğunu söyledi. 
Tanıtım günlerinin gerçekleştiği çadır 2 bölümden oluşmaktadır. Alanın bir tarafı kültür çadırına ayrılmış, diğer tarafta ise  yöresel tarım ve hayvansal gıda ürünleri var. Gıda çadırında yöresel ürünler sergilenirken kültür çadırında  kültürel faaliyetler düzenlenmektedir. 
Ülkemizin soğuk köşesinde yaşayan sıcak kanlı vatandaşlarımız İstanbul’da kendi kalpleri gibi sıcak rüzgar estiriyorlar
 İstanbul’da halk, katılıma oldukça yoğun ilgi göstermektedir.


Etkinliğin açılışına, Kars  Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, İstanbul Milletvekili Tülay Kanarca, AK Partili Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanı ve bürokrat katıldı.


 Gıda Ürün Tanıtım Platformun’da; Iğdır, Kars, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Siirt, Erzurum ve Van bölgesinde üretilen hayvansal ve tarım gıda ürünleri sergilenmektedir.
Sabah kahvaltısını sevenler için özellikle büyük bir fırsat doğmuştur. Yöresel ürünler içinde; Kars Kaşar peyniri, Kars Kazı dikkat çeken ürünler arasındadır. Ayrıca Marmara bölgesinden de zeytin üreticileri de kendi gıda ürünlerini tanıtmak için buraya gelmişlerdir. 
Gıda ürünleri, sade, katkısız, Anadolu insanının saf ve temiz parmakları ile üretilmiş güvenilir gıdalardır. 
İnsanın Allah'ın nimetlerini izledikçe defalarca şükredesi geliyor.  İlgililer için afiyet olsun.

 

 Haberi ve videoyu hazırlayan: Ali Vedat Akbulak
 

Google+ WhatsApp