Hz. Peygamberin Çocukluk ve Gençliği

(s.a.v:) Selam ona ve ehline olsun    

 Peygamberlerin sonuncusu ve ilâhi elçilerin efendisi  Hz. Muhammed, Miladi 571 yılında Mekke’de doğmuştur (Hicri olarak: fil Yılı’nın rebiyülevvel ayının on yedinci gününde doğdu). Babası Abdullah, annesi âmine idi. Hz. Muhammed (s.a.v)'in soyu Hz. İbrahim'e dayanmaktadır. 

  Doğmadan evvel babasını, 6 yaşında ise annesini kaybeden Hz. Muhammed, önce dedesi Abdulmuttalip sonra da amcası Ebu Talib (H. Ali’nin babası) himaye etmiştir. Hz. Peygamber’e Sa’doğulları kabilelerinden Halime adlı sütanneye verildi.  Gençliğinde akıllı ve olgun davranışı, doğru sözlülüğü ve nezaketi ile herkesin sevgisinin kazanmış ve kendisine bundan dolayı “El-Emin” lakabı verilmiştir. Hz. Muhammed 25 yaşında iken Hz. Hatice ile evlenmiştir.

Hz. Muhammed (s..) Mekke'de zulme ve haksızlığa uğrayan insanların haklarını ve mallarını korumak amacıyla kurulmuş olan "Hilfu'l Füdul Cemiyeti''ne katılmıştı. Mekke yakınlarındaki "Nur Dağı"ndaki Hira Mağarası'na gidiyor, burada günlerce kalıyordu. 

 *   Hz. Muhammed (s.a.v)'e 40 yaşında 610 yılında Nur Dağı'nda Hira Mağarası'nda ilk vahiy, "Hz. Cebrail" adlı bir melek aracılığıyla gelmiştir (Oku). Hz. Muhammed (s.a.v) durumu eşi Hz. Hatice'ye anlattı. Eşi Hz. Hatice O'na inanarak İslamiyet'i kabul etti. 

Google+ WhatsApp