Aman Dikkat Salgın Hastalıklar Karşısında Önleminizi Alınız

Aman Dikkat Salgın Hastalıklar Karşısında Önleminizi Alınız

Korona veya benzeri salgın hastalıklar karşısında vücut direncini güzlendirmek belki aşının koruyuculuğundan daha etkili olur diye düşünmekteyim.
Vücut Bağışıklığını yükseltmeniz gerekir.
1.  Her gün düzenli olarak en az bir diş sarımsağı, bir çay kaşığı çörek otu ile birlikte ezip ayrana karıştırarak için (buna bir çay kaşığı da bal katabilirsiniz)
  Sarımsağın koku etkisini kırmak için de dişinizi fırçaladıktan sonra birkaç adet maydanos tüketin. Ayrıca sarımsak kokusunu gidermek için tuzlu suyla gargara ve naneli sakız iyi gelir. 
Hafta’da bir iki defa turşu
Sabahları kahvaltıdan 1 saat önce bir bardak süt
Haftada bir veya iki defa kelle-paça
Düzenli uyku (23-05 arası)
Güneşin batış ve doğuş saatlerinde mutlaka uyanık olmak, yani uyku uyumamak
Sabah kahvaltılarını en geç 08’e kadar yapmak. Çünkü vücut organları güneş ışığına göre duyarlılık gösteriyor. Özellikle sabah sekizden sonra kahvaltı yapanlar genellikle safra problemi yaşayabilmektedirler.
Üzüntü verecek şeylerden uzak durmak.
Turuncu ve Mor renkli sebze ve meyveler yüksek miktarda antiksiyan içerdiğinden bunlara önem vermek.
Toplum içine çıkıldığında sınıf minibüs gibi çok sayıda insanların bulunduğu yerlere girildiğinde eve dönüşte mutlaka ağız ve buruna tuzlu su alınarak gargara yapılmalı.
Ayrıca oruç tutmak da vücut direncini güçlendiriyor. Haftada iki gün oruç tutulduğunda vücut kendisini toparlıyor. Aç olunduğunda zararlı maddeler vücut savunması tarafından tespit ediliyor ve imha ediliyor. 
Tok karnına uyumak da vücut direncini düşürüyor. Bu nedenle uyumadan önce 2 en doğrusu ise 3 saat öncesinde yemek yenilmemeli. 
Eğer uyuma zamanında aşrı derece açlık varsa birkaç dilim peynir alına bilinir. 

 

Google+ WhatsApp