Güneşin Evrendeki Hızı

Güneşin Evrendeki Hızı

Güneş sistemleri ile birlikte harekat halindedir.

Güneş Samanyolu merkezinin çevresinde yaklaşık 26000 ışık yılı uzaklıkta Döner merkez çevresinde bir dönüşünü yaklaşık 225 ile 250 milyon yılda bir tamamlar yaklaşık yörünge hızı saniyede 220 kilometredir
Dünyamız Güneş etrafında hareket ederken Güneş de Galaksi içerisinde bir harekete sahiptir. Galaksimizde başka galaksiler arasında kendi yörüngesi içerisinde bir yolculuk içindedir. Dinamik bir Evren içinde güneş sisteminin belli bir hızda hareket etmektedir.
 Güneş saniyede 220 kilometre  hızla Herkül takımyıldızındaki 367 ışık yılı uzaklıktaki Lambda Herculis Yıldızı’na doğru hareket etmektedir. 
Galaxy boyunca güneşin hareketini üç boyutlu resmi biraz daha karmaşıktır Güneş Samanyolu düzleminin dışına doğru saniyede 7 kilometre hızla yukarı doğru hareket ediyor şu anda Güneş galaksinin orta düzleminin 50 ışık yılı yukarısında dır ve hareketi ise sürekli daha yukarıya doğru hızlanarak devam etmektedir.
Başka bir tabirle Güneş mevcut sahip olduğu sistemi ile birlikte evrende bir gün içinde 19 milyon km hızla Lambda Herculis Yıldızına doğru hareket etmektedir. 

 

Google+ WhatsApp