Soğan ve Faydaları

Soğan ve Faydaları

Editör: Bahaeddin Zengin Kuzluca

 

Bismillahirrahmanirrahim 


Soğanın Mucizevi Etkisi:
Çoğu insanın kokusundan dahi rahatsız olduğumuz soğanı yatmadan önce ayakaltınıza koyarsanız, bakın vücudunuzda neler değişiyor?
Soğanın antibiyotik etkisi eski çağlardan beri bilinir. Ama hepimiz kokusundan rahatsız olduğumuz için çok fazla tüketemeyiz.
Oysa soğan kanı arındırır, kan dolaşımını hızlandırıcı, toksinleri atıcı, dezenfektan, hızlı yara iyilştirici, mukus sıvılaştırıcı, soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiğini biliyoruz fakat bu rahatsızlıkların giderilmesi için soğanı sadece yememiz gerekmiyor.

Yatarken ayakaltına soğan koyun
Soğan dilimlerini bir tabağa yerleştirerek yatak başınıza koyduğunuzda sabaha kadar solunum yollarınızın açıldığını göreceksiniz. Tabi bu etkiyi artırmak için kapıyı kapatmayı da unutmayın.
Soğanı lapa olarak uygulayarak göğsünüze sürerseniz balgam attırıcı ve kabızlığınıza iyi geldiğini göreceksiniz.
Ağrı Kesiyor
Ayak sinir uçlarımızda 7 bin tane sinir ucu olduğundan soğan dilimlerini romatizmal ağrıların olduğu yere yada ayağınızın içine yerleştirip bir streç yada çorapla sarıp uyuduğunuzda hem vücudunuzun dinlendiğini hem de ağrılarınızın geçtiğini göreceksiniz.
Ayrıca Soğan kürü yapmak isteyenlere tavsiyeler:
1- Tansiyonunuz çıktığında, ayaklarınızın altına soğan rendesi
2- Basit ayak burkmaları için; Zeytini çekirdeğiyle ezin, rendelenmiş soğan ile karıştırıp ayağınıza sürün, iyice bağlayın, eğer sadece burkulma ise kesinlikle geçirecektir, kocakarı ilacı diyenler çıkabilir, ama denenmiş ve kesin etkili bir yöntem 
(Soğan doku yenilemeye etkilidir ve ödem birikmesini engeller, zeytin ise besleyicidir, çekirdeği ise antiseptiktir aynı şekilde balda kesinlikle bakteri üretmez ve antiseptiktir. Bu ürünler hala bu amaç ile kırsal alanlarda kullanılır ve tedavi imkânı sağlar)
3- Çıban ve sivilcenin üstüne ısıtılmış soğan katmanı koyup sarın. Bir gün içinde bütün iltihapı toplar ve patlatır.
4- İkiye bölünmüş sarı soğanı kabuğu ile kaynatıp sabahları aç karnına bir ay boyunca içilmesi bayanlarda kisleri yok eder.

5- Bol bol kırmızı soğanın yenmesi hepatit B den kurtulmaya yetiyor.
6- Haşlanmış soğan suyu kürü ile 3 ayda 10 kğ zayıflıya bilirsiniz.
7- Soğan suyunu tıkalı burun deliklerine 1-2 damla uygulayın. Ağır griplerde iksir gibi, burnu açtığı gibi baş ağrısını da gideriyor.
8- Eklem erimeleri sonucu şişlikler ve agrılar olur. Soğanı ısıtıp  ağrıyan yerlerinize sarın. İltihabı kurutur.
9- Kulak ağrılarında 1 damla soğan suyu 2 dakika içinde ağrıyı keser. (Dr İbrahim Saraçoglu)
10- Ayak tırnağı batmalarında, soğanın göbeğini parmağınıza geçirip gazlı bez ile sarın. Sabah bütün iltihabı toplayacaktır.
Selam ve dua ile...


 Editör: Bahaeddin Zengin Kuzluca

Google+ WhatsApp