Corona Virüsü İle İlgili Açıklama

Corona Virüsü İle İlgili Açıklama

b:200

 

Corona virüsü ile ilgili Türkiye'de yeterli ve gerekli önlemleri almada devlet olarak çalışmalar yapılmaktadır. Bu nedenle devlet yöneticilerine ve bu hastalık ile ilgili görüş bildiren bilirkişi profesörlerimizin ve devlet yetkililerinin gerekli titizliği göstermeye çalıştıklarını görmekteyiz.

 Bu hususiyette Coronavirüsü ile ilgili Türkiye'de hazırda tehdit edecek düzeyde bir durum yoktur. Sadece önlem amaçlı okullar tatil edilmiştir. İtalya, Çin ve  İran'da gerekli ve yeterli özen ve titiz olunmadığından  dolayı can kayıpları yaşanmıştır. İtalya'da özellikle genç kitlenin bu hastalığı ciddiye almaması sonucu hastalık yayılmıştır. İtalya’da gençlerin toplantılara, eğlence mekanlarına katılması sonucunda bu virüs ileri yaşlarda olanlara bulaştırılması sonucu ciddi can kayıpları yaşanmıştır. Hastanelerde de gerekli ve yeterli çalışma olmadığından can kayıpları artmıştır.  3 hafta boyunca toplu taşıma yerlerinden, düğün, dernek gibi yerlerden uzak durulması, düğün, nişan gibi törenlerin ertelenmesi istenmektedir.  Bilirkişiler ve devlet yetkilileri halkın eğlence mekânlarından uzak durmaları mümkün mertebe diyetlere dikkat edilmesi gerektiği, devletin üzerine düşen görevi yaptığını, bundan sonraki iş, halka düşüyor," denildi.

Halkımızın bu nedenle telaşa kapılmasının yersiz olduğu, telaşa kapılarak marketlerin talan etmenin doğru değildir. 

İtalya, Çin ve İran'da virüsün dünyada ilk olarak oralarda yayılması virüs hakkında yeterli derecede bilgi sahibi olunmadığını, oralarda alınan önlem, faaliyet ve alınan tedbirlerden etkilenilerek  Türkiye'de sağlık bakanlığı alınması gereken tüm önlemleri aldığını görmekteyiz. İtalya ve Çin'in tecrübelerinden yararlanılarak hazır recete gibi ülkemizde uygulamak büyük bir avantaj olmuştur. Bazı bilir kişi veya gazete köşe yazarları bu virüsün EGEMEN GÜÇLER tarafından çıkartıldığını ve bu tür virüsleri üretip sonra aşısını satarak haksız kazançlar elde ettikleri iddialarını ortaya atmışlardır. Bu iddilarında hiç de haksız değillerdir. Ama ortada bir can var, candan daha kiymetli ne olabilir ki, böyle olsa bile Türkiye de diğer devletler gibi küresel dünyanın bir parçası. Kendi vatandaşını korumak zorundadır. Devlet yönetimini elinde bulunduran, yetkililer ve sağlık görevlileri ellerinden geleni yapoyorlar.

Her ihtimale karşı tedbiri elden burakmamak lazım. Çünkü bu virüsün 14-24 gün arası bir kuluçka dönemi var bu süreden sonra sonuçlar belli olacaktır. Şu anda ne ile karşı karşıya olduğumuz belli değildir. Virüs ile ilgili video var alınması gereken tedbir ve önlemler bunun için yüklü videoyu izlemeniz gerekmektedir. 

Ev ortamında virüs 4-5 saat ancak yaşamaktadır. Evi kuru ve temiz tutmak gerekir. her 3-4 saatte de bir ağız ve burunu tuzlu suyla gargara yapılması tavsiye edilmektedir. 

Pandemi Nedir?

Dünyada eş zamanlı olarak çok yaygın bir şekilde çok fazla sayıda insanı tehdit eden bulaşıcı hastalıklara verilen isim. Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara (epidemi) verilen genel addır.

Corona Virüsü ile İlgili Son Dakika Gelişmeleri:

Corona Virüs Nasıl Öldürür?


Semptomlar:
-Corona virüsü dolaşım sistemindeki hücreleri hedf alıyor.
Belirtileri:
-Burun Akıntısı
-Öksürük
-Boğaz ağrısı
-Yüksek ateş

Bulaşma Şekli:
-Corona Virüsünün insanlara geçişinin Çin'deki bir deniz ürünleri pazarında bulunan bir yılandan kaynaklandığı iddia edilmiştir.
-Virüsün insanlar arasında yayılması ise öksürük, hapşırma ve el sıkışma yoluyla gerçekleşiyor.
-Ağız veya burun yoluyla vücuda giren virüs solunum sitemine yerleştikten sonra kuluçka dönemi başlıyor. Tahmini kuluçka süresi kişilerin vucud direnci ve beslenme biçimine bağlı olarak 14 ile 24 gün arasındadır.

Ölüm:
-Ölümlerin büyük bölümü zatürre gibi solunum yolu hastalıklarından gerçekleşiyor.
-Yoğun zatürre sonucunda ciğerlere dolan sıvı nefes almayı engelliyerek akciğerlerden kan dolaşımına yeterince oksijen sağlanamadığında çoklu organ yetmezliği sonucu ölüm gerçekleşiyor. 

Vedat Akbulak

Google+ WhatsApp