Kobani Suriye Ordusu Tarafından Tekrar Ele Geçirildi

Kobani Suriye Ordusu Tarafından Tekrar Ele Geçirildi

Kobani'nin Sırrı çözüldü

Suriye'nin başkenti Şam'ın yakınında bulunan ve savaşın başlaması ile terör örgütleri arasında el değiştiren ve örgütlerin sürekli olarak onun için savaştığı Cober Mahallesi, Suriye Ordusunun eline geçti. Terör örgütlerinin Cober için bu denli mücadele etme sebepleri de ortaya çıktı.
 
Şam'ın yakınında bulunan Cober Mahallesi, uzun süredir terör örgütleri arasında el değiştiriyordu.
 
Geçtiğimiz günlerde Suriye Ordusunun gerçekleştirdiği ağır saldırılar sonucunda Cober mahallesindeki militanlara ağır kayıplar yaşatıldı. Ölü ve yaralılar arasında birçok yabancı militanın olduğu da bildirildi.
 
El Alem'e konuşan ordunun strateji uzmanlarından Heyr Bek, "Yapılan operasyon sonucunda Cober mahallesinde militanların kullandığı sivil binaları arasında tüneller keşfedildi. Bu tünellerden silah, yaralılar veya esirler geçirilebiliyor. Bulunan her iki bina arasındaki tünel 200 metre civarında. Tüneller arasında da bağlantılar bulunuyor. Böylece bölgede olan bütün tüneller keşfedilmiş oldu ve hepsi ordu tarafından imha edildi. Cober mahallesinin terör örgütleri için önemini sonlandırmış olduk" dedi.
 
El Alem'in Suriye muhabiri Mazin Selmo'nun yaptığı açıklamalara göre Cebor mahallesi, güney ve kuzeyde terör örgütlerinin kontrolünde olan bölgelerin ortasında yer alıyor.
 

 

Google+ WhatsApp