Demokrasi Nöbetine Virgül Kondu Ama Tehlike Geçmedi

Demokrasi Nöbetine Virgül Kondu Ama Tehlike Geçmedi

Firari askerlerin ani harekete geçmesi endişesi var.

Hükümet ve parti yetkililerince her fırsatta “darbe girişimi püskürtüldü ama tehlike devam ediyor” vurgulaması yapılırken, dile getirilen bu kaygının arkasında, aralarında generallerin de bulunduğu firari durumdaki askerlerden gelebilecek “kamikaze” tarzı saldırılar ile örgütün uyuyan hücrelerinin gerçekleştirebileceği olası “siber saldırı” endişesinin yattığı öğrenildi.

Ak Parti yetkili kurullarında ve Başbakan Binali Yıldırım’ın parti kurmaylarıyla yaptığı değerlendirme toplantılarında, FETÖ ile mücadele süreci tartışılırken, darbe girişimi sonrası sürecin “nekahat dönemi” olarak tanımlandığı öğrenildi.

‘Geçmiş sayılmaz’

Nekahat döneminin tedavinin en önemli ve en riskli dönemi olduğu ifade edilirken, FETÖ yapılanmasının devletten tam olarak tasfiyesi sağlanmadan tehlikenin tam olarak geçmiş sayılamayacağı vurgulandı.

Nekahat sürecinde FETÖ’nün, AK Parti’ye karşı “psikolojik” bir savaş başlattığı kaydedilen toplantılarda, özellikle partiyle özdeşleşmiş Cemil Çiçek, Bülent Arınç gibi isimler başta olmak üzere Ak Partili pek çok isme yönelik kamuoyunda bir algı operasyonu yürütüldüğü ifade edildi.

‘Bölmeyi hedefliyor’

FETÖ’nün bu psikolojik savaşla Ak Parti içinde “şüpheliler grubu” yaratmayı, böylece partiyi karıştırıp bölmeyi hedeflediği vurgulandı. Buna karşı elde yeterli done olmadan hiçbir partiliye karşı suçlayıcı açıklamalar yapılmaması görüşü benimsenirken, “En yakındaki isimlerin dahi FETÖ’cü çıktığı bir ortamda, çeşitli isimlerle ilgili ortaya atılan iddiaların tümüyle kulakardı edilmesinin de yanlış olacağı” kaydedildi.

Ak Parti içinde, psikolojik savaşın yanısıra FETÖ yapılanmasının genel bir kalkışma yerine “kamikaze” tarzı saldırılarda da bulunabileceği endişesi hakim.

Bu endişenin arkasında ise, parti yönetimine verilen, darbe girişiminin ardından firar aden 9 generalden 6’sının yerinin tespit edildiği, 3 generalin izinin ise hala bulunamadığı bilgisinin olduğu öğrenildi.

Siber saldırı olasılığı

Darbe girişiminin ardından firar eden 3 generalle birlikte hala firari konumda bulunan yüzlerce askerin de varlığına dikkat çeken Ak Parti kurmayları, “Belki toplu bir hareket olmaz ama bunların bireysel olarak kendilerini de feda edecek şekilde kamikaze gibi saldırılar gerçekleştirmesi mümkün” ifadesini kullandılar.

Kendisini çok iyi gizleyen ve kamufle eden FETÖ’nün devlette halen uyuyan hücreleri de bulunabileceğine dikkat çeken Ak Parti kurmayları, “Türkiye genelini etkileyecek elektrik kesintileri, stratejik devlet kurumları, kamu kuruluşları ve özel sektöre yönelik siber saldırılar da olasılıklar dahilinde” görüşünü dile getirdiler

Google+ WhatsApp